Laddar...

Containerlås

Med ett containerlås kan du effektivt låsa containrar i alla storlekar och på så sätt skydda dem mot inbrott. Alla våra containerlås ligger i klass 5, den högsta säkerhetsklassen för containerlås. Välj mellan flexibla försäkringsgodkända låslösningar eller containerlås med invändig låsmekanism, som är extra svåra att bryta upp. Se vårt sortiment och beställ redan idag – det finns möjlighet för montering i hela landet. 

 
Allt fler drabbas av inbrott i sina containrar, oavsett om de används för förvaring av verktyg och maskiner på en byggplats eller står på ett lastbilsflak och innehåller styckegods. Det är inte bara försmädligt och ger upphov till en massa arbete med anmälningar till polis och försäkringsbolag – inbrott innebär oftast även en förlust av trovärdighet inför de kunder vars tidsplaner för byggarbetet påverkas, eller som blir av med sitt gods.

Flera olika containerlås att välja mellan

AutoLock erbjuder flera olika typer av containerlås. Alla våra containerlås är i klass 5 och därmed av försäkringsbolagen godkända som containerlås.

Kom till rätta med stölder med ett invändigt containerlås

Med ett containerlås i klass 5 från AutoLock kan du effektivt sätta stopp för stölder från era containrar. Låset är fastmonterat på containern och låsmekanismen är placerad på containerdörrarnas insida.

Därmed blir det extra svårt och tidskrävande för tjuvarna att bryta upp containerlåsen utan att använda mycket bullriga verktyg. Därför väljer de oftast bort din container och letar upp något som det går snabbare och är mer riskfritt att bryta sig in i.

Flexibla containerlås utan montering

Vi erbjuder t.ex. så kallade flexibla lösningar, där containerlåsen inte fysiskt monteras på den enskilda containern, utan temporärt monteras vid behov. Detta ger möjlighet för användning av samma containerlås för flera olika containrar.

Denna lösning är särskilt lämplig om du inte alltid har behov av att låsa dina containrar. Eller om du regelbundet från dina leverantörer tar emot containrar som du har behov av att låsa medan de väntar på att tömmas.

Det flexibla containerlåset kräver inga fysiska ingrepp på containrarna. Det monteras enkelt på containerdörrarna med ett beslag med invändiga vingmuttrar på den vänstra dörren. När den högra dörren stängs förhindrar den utvändiga stången dörrarna från att brytas upp utan användning av bullriga verktyg.

Fastmonterade containerlås

Om du vill skydda dina containrar mer permanent ska du istället välja en fastmonterad lösning. Du kan välja mellan en lösning med antingen invändigt eller utvändigt monterad låsmekanism. Båda lösningarna skruvas fast genom containerdörrarna med ett bultsystem och använder borrsäkra låscylindrar.

Det utvändigt placerade containerlåset i klass 5 är antagligen det mest välkända p.g.a. sin stora motståndskraft mot angrepp.

Det invändigt monterade containerlåset finns i två typer. En har själva låsmekanismen placerad på insidan och låshuset med tillhörande låscylinder placerat på utsidan. Detta ger ett mer diskret och elegant lås som fungerar mer integrerat med containern. Den andra typen har ett större låshus, men låsmekanismen på båda typerna är invändigt placerad.

Även för dessa lås borras hål i containerns dörrar, så att låssystemet kan bultas fast i dem. Eftersom själva låssystemet är invändigt placerat blir det ännu svårare för tjuven att bryta upp låsen utan att dra till sig onödigt mycket uppmärksamhet.

Så väljer du rätt containerlås

Observera att det är möjligt att få samma nyckel till en rad lås från samma tillverkare. Om man väljer att ha samma nyckel till flera containrar ska man dock vara medveten om konsekvenserna av att tappa bort en nyckel. Som standard levereras 3 nycklar till varje containerlås.

När du ska välja containerlås ska du i första hand fråga dig detta:

Vilken låstyp är rätt för just dessa omständigheter?

Vilken containertyp ska låset användas på? Har containern speciell uppbyggnad eller isolering som kräver längre monteringsbultar? Kontakta oss gärna för vägledning.
Vilken låstyp är den rätta?
Med låsetype hentyder vi til, om låsen skal være fleksibel – altså kunne tages af – eller skal monteres permanent på containeren.

Her handler det dels om, hvorvidt du har behov for at aflåse containeren hele tiden, eller kun lejlighedsvist har behov for det. Samt hvorvidt du selv ejer containeren, eller det er en lånt eller lejet container, du har brug for at få aflåst.

I dessa fall är flexibla containerlås lösningen

Levererar du ex. regelbundet varor i en container som du inte kan tömma samma dag som du tar emot den? I så fall är ett flexibelt lås en bra lösning, eftersom det kan monteras utan att du behöver borra eller göra några andra ingrepp i containerns dörrar.

Det är även den rätta lösningen om du inte alltid har behov av att låsa dina containrar. Om du har flera containrar kan du alltså vid behov återanvända samma lås till flera containrar.

I dessa fall ska du välja ett fastmonterat containerlås

Anvender du fast dine containere til at opbevare værdigenstande – f.eks. værktøj og maskiner på en byggeplads? Eller bruger du containerne til at transportere stykgodt eller andre former for varer, produkter eller værdigenstande for dine kunder?

Så skal du vælge en fastmonteret containerlås på dine containere. De fås i flere forskellige udformninger som vist ovenfor.

Fastmonteringen gør containerne ekstra besværlige at bryde op uden anvendelse af kraftige og meget larmende vinkelslibere. Det giver en større præventiv virkning mod tyveri.

Beställ ditt containerlås redan i dag

Om du beställer ditt containerlås från AutoLock tar du emot det inom några få dagar.

 

Undvik att tjuven ser din container som ett enkelt mål.

Välj AutoLock - Det säkra valet

Idag, imorgon, i framtiden

 

Du är alltid välkommen att ringa +45 7777 7700 eller skicka ett mail. Vi är redo att hjälpa dig!