Laddar...

Stöldskydd av skåpbil

Stöldskydd av skåpbilar blir alltmer aktuellt. Aldrig tidigare har så många hantverkare och kurirföretag haft inbrott i sina skåpbilar. Det är inte bara försmädligt, det kan även skapa stora problem med att följa leveranstider och avtal. Låt därför AutoLock effektivt stöldskydda din skåpbil.

Organiserade stöldligor ser hantverkarnas skåpbilar som ett lätt byte som man enkelt kan bryta sig in i och komma över handverktyg och annat som man snabbt kan sälja till en hälare.

Därför öppnar alltfler hantverkare och andra skåpbilsanvändare dörren till en skåpbil som har tömts på allt av värde. Det är inte bara försmädligt. Det kan också störa planeringen rejält, äventyra överenskomna tidsfrister och ge upphov till skadeståndsärenden.

Anledningen till att skåpbilar är så populära bland tjuvarna är helt enkelt att alla skåpbilar har svaga punkter som tjuvar kan utnyttja för att ta sig in i lastutrymmet. Exempel på svagheter kan vara svagheter i bilens programvara/elektronik, förarhyttens dörrkontakt, fönster till lastutrymmet samt enkel åtkomst till låshuset via handtag eller genom bilens tunna kaross, och tyvärr många andra.

För att förhindra detta erbjuder AutoLock flera olika typer av uppgraderingar av skåpbilslås, samt effektiv stöldsäkring av lastutrymmen som gör det svårare, bullrigare och mycket mer tidskrävande att bryta upp låsen. Därför väljer tjuvarna oftast att ta omvägar runt din skåpbil när de ser att vi har levererat stöldskydd till den.

Stöldskyddet realiseras genom montering av ex. följande:

Utvändiga, synliga låse.

Integrerade lås för lastutrymmet.

Smäcklås för kurirtjänster.

Galler för fönstren i lastutrymmet.

Armering av handtagen.

Larmlösning

Dödlås är ett manuellt, mekaniskt lås som fungerar oberoende av bilens övriga låssystem. Därmed kan bilens vanliga centrallåssystem användas så länge du kör runt i bilen, eller endast lämnar den kortvarigt eller inom synhåll.

Men när man är färdig med dagens arbetsuppgifter, eller lämnar bilen oövervakad under längre tidsperioder (ex. för arbete inne hos en kund), låser man lastutrymmet med dödlåset. Det består av en kraftfull låsmekanism, som gör det mycket svårt för tjuven att bryta upp lastutrymmets dörrar.

Dödlåsen aktiveras med ett separat och extra kraftfullt lås, med olika finesser som gör dem mycket säkrare än de lås bilen levereras med. Låsen kan antingen integreras i dörrarna eller monteras invändigt. De kan även monteras utvändigt, så att de syns även på avstånd. Väljer man det senare alternativet kommer tjuvarna oftast att tidigt välja bort din skåpbil. De vet nämligen att det kommer att ta långt tid och vara mycket bullrigt att bryta upp dem och att de därmed löper stor risk att ertappas.

Om man ex. kör multidrop, budbil eller av någon annan anledning har många stopp under dagens lopp kan vi istället montera ett dyrksäkert smäcklås på alla varubilens dörrar – eller åtminstone in till lastutrymmet.

Därmed slipper man låsa dörren manuellt varje gång man har hämtat ett paket i lastutrymmet. Smäcklåset säkerställer att det kraftiga dörrlåset låses så fort dörren stängs och därmed är den låst när man levererar försändelsen eller är inne hos kunden.  Det är först när man ska in i lastutrymmet igen som man behöver använda nycklarna för att låsa upp. Om tjuven inte lyckas bryta upp dörrarna till lastutrymmet och ger upp riskerar du att de mest envisa tjuvarna väljer att krossa rutorna in till lastutrymmet istället.

När man har installerat ett av våra effektiva låssystem är det även en bra idé att få galler monterade i lastutrymmets alla fönster. AutoLock erbjuder ett antal smarta och effektiva lösningar som håller tjuven ute utan att blockera sikten ut genom fönstren.

Dessutom undviker man att lasten krossar fönstren vid en hård inbromsning, en kollision eller någon annan olyckshändelse. På AutoLock är det enkelt att beställa stöldskydd av din skåpbil. Allt du behöver göra följande:

 

  1. Gå till produktsidan för önskad lösning.

  2. Välj vilka dörrar du vill ha lösningen monterad på.

  3. Ange eventuellt skåpbilens registreringsnummer för modellidentifikation.

  4. Välj hur många bilar du vill köpa lösningen för.

  5. Lägg till lösningen i varukorgen och gå till kassan och betala.

Du är alltid välkommen att ringa +45 7777 7700 eller skicka ett mail. Vi är redo att hjälpa dig!

Beställ en av våra stöldskyddslösningar redan idag!

Beställ online redan nu eller kontakta oss per telefon på +45 7777 7700